„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn”

HistoriaDomus Blog

HistoriaDomus Blog

Megalakult a HistoriaDomus Blog!

2015. március 31. - HistoriaDomus Blog

Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy 2015. március 31-én létrehoztuk a HistoriaDomus Blogot, amely a Kárpát-medence magyar és nem csak magyar vidékeinek kutatásával, bemutatásával foglalkozik. Elsődleges feladatunknak a szakmai munkát tekintjük: a szakmai hitelesség és szakmai tisztesség elve által meghatározottan kutatjuk tágabb szülőföldünket.

Historia domus annyit jelent, minthogy a ház története. Ezt a szót használták az egyházi helyek feljegyzéseire, amelyeket évszázadokon át vezettek. Ahogy a Magyar Katolikus Lexikon szócikke fogalmaz: "egyházi intézmények fontosabb eseményeit tartalmazó könyv, a plébániák és szerzetesházak történeti kutatásának fő forrása. Vezetése a házfőnök és a plébános feladata."

A mi olvasatunkban a Kárpát-medence, amely a Hazánk, egy jelképes Ház - ennek a háznak a történetét kívánjuk feljegyzések formájában füzetbe gyűjteni, egy-egy vidék tekintetében. Bízunk benne, hogy olvasóinkat ennek a kihívásnak a teljesítése sok izgalommal és üde tudással fogja megörvendeztetni!

A HistoriaDomus csapata

A bejegyzés trackback címe:

https://historiadomus.blog.hu/api/trackback/id/tr997323406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

curruszeker · http://zle.hu/hu/ 2016.09.27. 19:44:37

Sajnos Zalaszántón nincs meg a Historia Domus. Érdekes blog. Követem... :)
süti beállítások módosítása